Huisdier op een sieraad

Hond portret op jewelry - Charmbeads
Kattenportret op jewelry - Charmbeads

Een sieraad met je eigen huisdier

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een huisdier voor je kan zijn. Vanaf mijn veertiende heb ik huisdieren gehad en nog steeds (nu 37 jaar later) ben ik omringd door huisdieren die allemaal een speciaal plekje hebben in mijn hart.

Het idee van een schildering van je eigen huisdier op een bedelkraal kwam van een vaste klant. 

Ik schilderde al een poosje dieren op bedelkralen, en zij kent mijn werk. Dus toen zij een bedelkraal kocht met de afbeelding van een poesje vroeg ze of het mogelijk was dat ik haar eigen katten op bedelkralen schilderde. “Natuurlijk is dat mogelijk”, antwoorde ik. En nadat zij mij de foto’s stuurde ben ik meteen aan de slag gegaan. 

Meestal maak ik eerst een schets van het dier. Foto’s van dieren zijn soms van niet zo’n hoge kwaliteit, of haarscherp en soms staat het huisdier net niet afgebeeld vanuit de juiste hoek. Dat is op zich niet zo erg, maar dan maak ik eerst een schets zodat ik een duidelijke afbeelding heb van waaraf ik kan werken. Een miniatuur schildering is zo klein dat elke streek van een penseel precies op de juiste plek moet zijn. Er is maar weinig ruimte om op te werken.

Nadat ik de bedelkralen klaar had en het resultaat liet zien aan de eigenaar van de katten was zij bijzonder tevreden met het resultaat. En dat is wat ik belangrijk vindt, een klant die erg blij is met een bijzondere bedelkraal.

Maar een bedelkraal gemaakt op bestelling kan natuurlijk nog meer zijn dan een afbeelding van het eigen huisdier, het kan ook bv. Een muziekinstrument zijn, of een belangrijke plaats, een miniatuurschildering van je bruidsboeket is ook mogelijk. Eigenlijk is alles bespreekbaar en mogelijk. Stuur mij gerust een berichtje als je meer informatie wilt, of al een idee hebt voor je eigen bijzondere bedelkraal die je met me wilt bespreken.

Winkelwagen
Scroll naar boven